Generalforsamling 2016 - Ateistisk Selskab

Generalforsamlingen 2016 for Ateistisk Selskab

I Nyheder af Nana Prentø

Efter 4 år i formandsstolen overlod Kurt Bilsbo stafetten til den nye generation i form af Anders Stjernholm. Kurt Bilsbo fortsætter i bestyrelsen, der ellers fortsat er den samme som sidste år. Læs mere om året der gik samt Generalforsamlingen.

Udover vores primære kamp for adskillelse mellem kirke og stat, samt fx fjernelse af blasfemiparagraffen, er der ikke noget helligt når det drejer sig om kritik af ekstreme udøvere af religioner, som undskyldning for undertrykkelse af det danske demokrati og almen overholdelse af basale menneskerettigheder.

Hvordan er det egentlig gået?
Året 2015/16 har været et år hvor bestyrelsen og suppleanter har fået nye og yngre kræfter. Vi har stadig haft fokus på markedsføringen ved at udbygge og fuldføre den igangværende strategi for fremtidens markedsføring, specielt på online medierne. Vi har været meget fremme i medierne som Radio/TV/internet/Tekst-TV/Dagblade/lokalaviser/debatskabende online medier. Især har Christian gjort et rigtigt godt stykke arbejde på facebooksiden Ateistisk Debatforum som har afstedkommet en kraftig forøgelse af medlemmer til dette forum, og været med til en større forståelse af vores mission. At det også har givet flere medlemmer til AS, kan vi ikke udelukke.

Udgifterne til online medierne har ikke kostet mange penge, men store personlige indsatser fra primært Stig, Christian og Anders fra bestyrelsen, samt progressive medlemmer af AS, der har givet betydelig effekt. Vel nok den største som AS hidtil har opnået.

Medieverdenen er blevet kraftig bevidst om, at kun virkelige skælsættende artikler/debatter bliver gengivet. Det betyder at vi fortsat skal være skarpe i vores kommunikation, da vi ellers bliver overhalet af langt rigere kommunikatorer og lobbyister indenfor folkekirken.

Vi har ikke glemt at sætte kritiske tegn på den radikale front af islam.

Generalforsamling 2016 - Ateistisk Selskab

Udover vores primære kamp for adskillelse mellem kirke og stat, samt fx fjernelse af blasfemiparagraffen, er der ikke noget helligt når det drejer sig om kritik af
ekstreme udøvere af religioner, som undskyldning for undertrykkelse af det danske demokrati og almen overholdelse af basale menneskerettigheder.

Siden Anders Stjernholm blev talsmand for AS, er der sket en radikal ændring og betydelige fremskridt i medierne omkring AS. Anders er den nye generations talerør, der siger tingene som de er – råt, usødet og ligefrem. Især har Anders været helt fremme i skoen når det gælder TV, radio, trykte og sociale medier samt debatprogrammer.

Generalforsamlingen stemte enstemmigt ja til Anders Stjernholm som ny formand, og Kurt Bilsbo som medlem af bestyrelsen, mens resten af bestyrelsen og suppleanterne fortsatte.

Resten af generalforsamlingen samt referat vil være tilgængeligt for medlemmerne af Ateistisk Selskab.

Foredrag før Generalforsamlingen

tina-maagaardTina Maagaard, lektor og kendt fra dokumentarserien ”Moskeerne bag sløret”, levede op til forventningerne, da hun før Generalforsamlingen holdt et foredrag om hendes indsats bag den rystende dokumentarserie om imamer, der taler med to tunger. Hvem husker ikke indslaget om en navngiven imam der prædikede dødsstraf for frafald, og underviste muslimer i korporlig afstraffelse af børn der ikke læste Koranen?

Produktionen af TV programmet havde taget adskillige måneder, og inkluderede blandt andet grundig oplæring af et infiltrator-par med en perfekt dækhistorie. Der var interviews med den tidligere imam Ahmed Akkari, forfatteren Ahmed Mahmoud og analyser af Tina Magaard.

Tina fortalte levende om hendes oplevelser med programmet, hvor selv garvede produktionsfolk fra TV var rystede. Der blev stillet mange spørgsmål, som blev besvaret med stor autoritet. Tiden var desværre alt for kort til hendes indlæg – for noget der giver kraftig eftertanke og debat!