Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ateist.dk/public_html/wp-includes/media.php on line 1204

Pressemeddelelse: Kun 43 procent af danskerne er frivillige medlemmer af folkekirken

I Nyheder af Alexander Hall Kristensen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ateist.dk/public_html/wp-includes/media.php on line 1204

Kirkeminister Mette Bock ynder at sige, at “75 procent af danskerne er helt frivillige medlemmer af folkekirken”. Det rigtige tal er tættere på 43 procent. Og derfor arbejder Ateistisk Selskab for, at danskerne tager mere aktivt stilling til religion.

I disse uger kører en ny biograf- og onlinekampagne for hjemmesiden www.udmeldelse.dk, hvor brugere kan melde sig ud af folkekirken på ét minut. “Folkekirken har et væld af passive medlemmer, som glemmer at tage stilling til deres tro og deres tilslutning til folkekirken. Derfor lavede vi i sin tid udmeldelse.dk – og derfor vil vi blive ved med at promovere den, indtil folkekirken eller kirkeministeriet laver en bedre løsning,” udtaler Simon Nielsen Ørregaard, formand for Ateistisk Selskab.

Udregningen bag tallet 43

Ateistisk Selskabs bud på 43 procent bunder i følgende udregning:

Ifølge en undersøgelse fra Center for Kirkeforskning i 2013 ville 29 procent af et repræsentativt udvalg af folkekirkens medlemmer svare nej til spørgsmålet: “Forstil dig at alle medlemskaber af folkekirken blev annulleret, ville du så aktivt melde dig ind igen?”
Overfører vi det tal til det seneste befolkningstal og medlemstal for folkekirken fra 2018, får vi følgende nøgletal:

Frivillige voksne:    2.512.378 – 43%
Ufrivillige voksne:  1.026.182 – 18%
Børn: 813.947 – 14%
Ikke medlemmer: 1.428.683 – 25%

Når Ateistisk Selskab laver og markedsfører www.udmeldelse.dk er det for at få et mere reelt billede på, hvor mange danskere, der er “helt frivillige” medlemmer af folkekirken. For det er åbenlyst ikke 75 procent. Men det budskab er der ikke mange i folkekirken, der hilser velkomment. Sognepræst Sørine Gotfredsen har allerede kaldt kampagnen “dybt usympatisk”. Det undrer formand Simon Nielsen Ørregaard: ”Vi afhjælper simpelt et behov for de, der er ufrivilligt medlem af folkekirken. Hvordan kan det være usympatisk?”

 

  • nielslund

    Min formand, Simon Nielsen Ørregaard, undrer sig over, at sognePRÆST Sørine Gotfredsen kalder en udmeldelseskampagne for “dybt usympatisk”. Præster, som Sørine Gotfredsen, kan sidestilles med heksedoktorer, troldkvinder, medicinmænd, imamer, shamamer og personer med lignende stillingsbetegnelser. Omtalte personer har selvfølgelig lov og ret til at fremsætte deres ytringer, men de har intet lovkrav om at blive taget alvorligt eller seriøst Jeg kan derimod undre mig over, at en person som Sørine Gotfredsen o.lign. har en så fremtrædende plads i samfundsdebatten. Med venlig hilsen Niels Lund.