Ateist på asylcenter: De kalder mig kuffar

I Nyheder af Anders Stjernholm

Fawad Noori, som tidligere har fortalt om sin vej ud af islam her på siden, har sendt os endnu en artikel. Denne gang om sin hverdag på et dansk asylcenter. Fawad er et pseudonym, hans rigtige navn er redaktionen bekendt. Billedet er fra Center Kongelunden – det er ikke der, Fawad er. 

Jeg hilser altid pænt goddag til de andre afghanere på asylcentret, men de hilser ikke tilbage. Jeg vil gerne spise mad med de andre afghanere, men de vil ikke spise med mig. De siger: “Du er vantro. Hvem vil redde dig, når du bliver udvist til Afghanistan?”

Førhen var de venlige, vi hyggede os, og vi havde fede aftener ude i byen. Vi var venner.

Hvordan skal det mon gå mig i Afghanistan, når jeg bliver udvist, hvis det er sådan de flygtede muslimer i Danmark er?

Da de så min film, blokerede de mig på Facebook. Jeg havde lavet en video på min Facebook tilbage i starten af 2016, hvor jeg udtrykte min personlige holdning til religionen islam. Jeg appellerede til, at det afghanske folk skulle stoppe med at slå hinanden ihjel på grund af religionen. Det tog afghanerne ikke så godt imod. De kaldte mig kuffar. Jeg sagde, at vi vel alle har ret til at sige det, vi vil, men sådan er det tilsyneladende ikke, hvis du spørger dem. For er man ateist og islamkritikker, er man en vantro.

I forbindelse med ramadanen har jeg ikke fastet. Alle de fastende nedstirrer mig, sender mig vrede blikke og ignorerer mig, som om jeg er det værste afskum på jorden. Når jeg spiser mad, standser de mig og irettesætter mig – fortæller mig, at jeg skal faste og ikke spise. Når de ser mig ryge en cigaret, stopper de op og fortæller mig, at det en forkert handling – jeg burde faste. Når jeg drikker noget vand, ryster de på hovedet af mig og fortæller mig, at jeg er vantro

Når de beder bøn skal jeg holde mig i ro. Ikke forstyrre dem, for ellers er der ballade og konflikt. Når de beder bøn skal jeg lægge bånd på mig selv, for de har førsteret og jeg har ingen ret – sådan er det bare. Hvordan skal det mon gå mig i Afghanistan, når jeg bliver udvist, hvis det er sådan de flygtede muslimer i Danmark er?