Gudløs Torsdag 4.0 - Ateistisk Selskab

Gudløs Torsdag med følelser, logik og grin

I Nyheder af Anders Stjernholm

Gudløs Torsdag er Ateistisk Selskabs faste arrangement for medlemmer og andre interesserede. Dette er en reportage fra den 9. marts 2017. På denne religionsfrie hverdagsaften blev de fremmødte først forkælet med en hurtig opdatering fra Ateistisk Selskabs formand Anders Stjernholm, som blandt andet præsenterede foreningens nye “Religiøs propaganda nej tak” klistermærker til postkassen, som gratis blev uddelt (det bliver de også næste gang og næste gang igen, hvis du gik glip af dem.

Næste Gudløs Torsdag byder også på stand-up, denne gang med Jakob Svendsen. Desuden vil der være indslag om den nye forening Eftertro, som er et rådgivningsnetværk for tidligere troende, religionshistoriker Linda Langemark og et møde med De Progressives partiformand Frederik Nelsson.

Publikum fik et foredrag om kritisk tænkning af Jesper Ryberg, som gik rent hjem – målt ud fra klapsalverne bagefter. Jesper talte om, hvordan vi mennesker fra naturens side ikke er indrettet til at tænke kritisk og rationelt over etiske spørgsmål. Derfor er det op til den enkelte at styrke sin egen kritiske tænkning.

Efter en pause blev der disket op med jokes fra komikerne Niels Forsberg og Valdemar Pustelnik. Sidstnævnte gav prøver på sit kommende show “Dansk, danskere, danskest”, hvor nationens religionshistorie blev behandlet med fornem respons fra tilhørerne.

Næste Gudløs Torsdag byder også på stand-up, denne gang med Jakob Svendsen. Desuden vil der være indslag om den nye forening Eftertro, som er et rådgivningsnetværk for tidligere troende, religionshistoriker Linda Langemark og et møde med De Progressives partiformand Frederik Nelsson. Det sker den 11. Maj kl. 19.00.