Udmeldelse & kirkeskatberegner

FORSIDE // Udmeldelse & kirkeskatberegner
Se, hvor meget du kan spare

Kirkeskatberegner

Så meget koster dit medlemskab af Folkekirken

Ateistisk Selskab samarbejder med kirkeskatberegner.dk. Her kan du hurtigt beregne din årlige kirkeskat. Dette er din personlige udgift for at være medlem af Folkekirken.

To hænder der bruger en lommeregner
Når beslutningen er taget

Udmeldelse

Meld dig ud af Folkekirken, gratis og enkelt

Du kan nemt opsige dit medlemskab af Folkekirken. Ifølge loven behøver du hverken at finde din dåbsattest eller at møde op til en samtale med din lokale præst. Med vores udmeldelsesformular tager det kun et øjeblik.

4 gode grunde til at melde sig ud af folkekirken:

  1.  Du er med til at tage et skridt i retning af adskillelse af kirke og stat, og dermed et mere lige og tidssvarende demokrati i Danmark.
  2. Hvis du ikke tror på Gud eller Bibelen, kan du med en udmeldelse frigøre et stort beløb til at støtte andre sager, som er mere relevante for dig.
  3. Folkekirken er stor magtfaktor i Danmark med mange særlige privilegier, selvom den sakker bagud i forhold til det omgivende samfunds normer. Det gælder for eksempel synet på ligestilling, seksuelle minoriteter og klima.
  4. Økonomi er selvfølgelig en vigtig grund. Mange medlemmer betaler igennem livet mere end 100.000 kr. til Folkekirken. Dette på en baggrund af babydåb og en lovfæstet adgang til skolebørn fra 1.-9. klasse.
Skal dit barn meldes ud?

Udmeldelse

Udmeldelse af folkekirken for mindreårige

Børn kan naturligvis også meldes ud af folkekirken, men ikke gennem udmeldelse.dk. Det kræver nemlig forældres tilsagn og underskrift.

Vi har lavet en simpel formular, der kan guide dig. Tryk på linket herunder.

To børn, begge lyshårede. Én med langt hår, en med kort.
Støt Ateistisk Selskab

Hjælp os med at få større frihed for religion

Testamente

Vi søger kontinuerligt støtte til at drive foreningen videre. I denne forbindelse er det muligt for alle bidragsydere at donere arv gennem oprettelse af testamenter.

Virksomheden Dokument 24 tilbyder alle vores bidragsydere at oprette gratis testamenter, når der doneres til Ateistisk Selskab. Oprettelsen af testamenter foregår online, og Dokument 24 hjælper gerne med at besvare spørgsmål på telefonen eller pr. mail. Det koster ikke noget at være i dialog med virksomheden.